Wednesday, February 23, 2011

2.20am....

Skrg 2.20am..sementara tunggu suami on ym mamy updated blog dulu..laju pulak internet hari ni...pelik..selalu nak run satu page pun tergedik-gedik!!rasa nak bakoooooo je heeee =P baru jap ni suami bg mesej janji nak jumpa kt ym...jadi mamy bangunlah...tp memang tak lena tido sbb anak tiba2 demam :(

...susahnya hatiiiiii :( mlm td sebelum tido bg ubat... dia yekkk! susahhhhnya nak bg budak kecik ni mkn ubatt...kang kalau campur dlm susu...takmoh menyusulah pulak...nak haku kepit kaki tangan dah besar...dari kecik susahhhhh harraz ni nak mkn ubat...kecik2 pun dia tauuuuhu bila kita sumbat ubat kt dia...susahhh okeh!dr dia kecik kalau demam ke selsema ke bercinta!nak sumbat ubat :( kadang kesian kt dia...sbb tiap kali nak bg ubat kena pegang kaki tangan....tu masa dia baby...ni dia dah besar...dah pandai cakap lagiiiii mcm2 alasan dia bg okeh!!

Demam ni kann..kalau hari malam makinnn menjadi kann?td sebelum harraz tido bacaan suhu taklah tinggi sgt...tp baru ni check makin tinggi dr sebelum dia tido huwaaaa cool fever tak nak pakai...kita jelung air asam jawa pun tak nak...habis camner???nak bg ubat bontot mcm tak sesuai sbb kalau betul2 tinggi oklah kan...hmm ok esok nak refer kt dokter lah...lama budak tecit ni tak demam...mamy pun dah lupa..ubat bontot tu waktu bila boleh bg...


...Ya Allah moga anakku cepat sembuh. Harraz... jgnlah demam lama2...mamy susah hati :(

17 comments:

Fieza79 said...

mmg susah tau nk bg anak kecik mkn ubat..smpai kena kepit2 mulut..kdg2 rasa mcm tgh mendera anak mkn ubat je..huhu

~izan~ said...

izan kdg2 mcm berperang nk bg ubat.abis pegang guna kaki tgn suma.sbr yer kak,izan faham apa akak alami tu sbb kita sama2 sorg2 jaga anak..semoga harraz cepat sihat..bley jaga mamy plak...

mamyharraz said...

fieza~ ya mamy pun rasa mcm tu..mcm kita nak dera..padahal kita nak depa tu cepat sembuh :(

izan ~ akk pun mcm tu..kecohh satu rmh kadang hilang sabar ni..payahnyaaaa izan...kadang demam harraz tu baik sendiri tanpa mkn ubat..

rATu kEBaYA said...

samalah.. mmg kene kepit klu nak bagi makan ubat.. masa tu kepit sekli hidung terus telan..

Riri Yoorin said...

semoga kakl cepat sembuh yer.. mkn ubat kakal jadi good boy :D

syariza09 said...

sian harraz & mamy

try letak cool fever tu kat belakang badan masa dia tido, slalu wat mcmni kt anak, kalo letak ats dahi, mmh sah2 dia cabut.

time nk bg ubat tu, cer bedung haraz ngan kain besar mcm selimut. senang sikit nk pegang mulut suap ubt

mamyharraz said...

ratu~ gitulah kann kalau tak buat mcm tu jgn harap depa nak telan ubat tu T___T

cikriri ~ amin.moga kakal cepat sembuh..

syariza ~ oww letak belakang badan ya..emm tak terfikir pun..oke mamy take noted! t.kasih bg info.

balik ni nak try bedung budak busyuk tu..huwaaa susahnya dia nak mkn ubat T____T

eLYies said...

harap2 harraz cepat sembuh yer..cam aqil la..time mood ok..bleh makan sendiri ubat tu..cuba datang feel ngade...so ibu kena kepit tangan kaki semua..hahahhaa

mamyharraz said...

yies~ betul tu depa ikut modd..tp kalau ubat selsema tu manis senang sikitttt lah..tp ubat demam kan pekat tu yg dia tak suka T___T

LiErOSe~QiEmi said...

keciannye harraz demam... sekarang dah ok ker?? harap2 dah kebah demamnye.. mmg, kalau anak demam kita laa yg paling susah ati, nak tido pun takde rase ngantuk.. syukur sgt lepas kena cikenpox, qimie dah tak demam2 dah..

mamyharraz said...

Lierose~ mlm td suhu anak mamy agak tinggi..tp pagi ni dah surut..syukur sgt..nampak dia cergas mcm biasa..yelah anak sakit..hanya Allah yg tahu betapa susahnya hati ni..

-Sara- said...

ala ciannye, hop harraz cepat semboh, mammynye jgn risau sgt ye..biaselah budak tgh mmbesar :)

mamyharraz said...

sara~tima kasih :)

ya harap harraz cepat2 ok :)

Myra Jay said...

Budak2 kalau demam kesian kan, kita tgk pun sedey, tp tu la bab nak mkn ubat tu yg seksa.. teriak riuh sekampung :)

mamyharraz said...

myra~ akk lemah betul kalau anak tak sihat..lg2 dia susah nak mkn ubat..alahaii seksa T__T

Ogy said...

guna injection tu..inject je lam mulut..pastu tutup mulut dia suh dia telan..huhu

mamyharraz said...

gee~harraz ni susahhhhh sgt...kita bagi dia yekkk balik :(