Wednesday, February 16, 2011

Risiko

Selamat Petang :)

Ok..nak share citer lepas kenapa mamy mengeluh kt fesbuk tetiba nak jadi hegamarulah...tetiba nak jadi detektif conan lah ... dan pastu mcm nak terima hukuman gantung je kannn :P .. semua tu sebabnya ada masalah dlm hal keje! oke,bukan tak biasa ada masalah dlm bab keje...tp hal yg ni memang agak berat sbb dah mengaitkan banyak pihak termasuk masuk campur tangan one of director!

fine,

nak menangkan diri sendiri pun tak boleh sbb? biasalah kuasakan ditangan boss walaupun kita betul...jadi kita hanya boleh berkata "yes boss" kenot say "no boss" ~ begitu.. what to say lebih2 benda pun dah terjadi kannn...nasib ada team yg bersusah senang bersama2...jadi tekanan tu taklah over limit tq kakak2 ku :)

Puncanya Invoice yg dah lengkap match hilang secara misteri! jumlah cecah 36k dan supplier serta merta nak terminated working! yelah supplier nak payment..jd tak salah depa kann ~ huwwaaa kering darah haku okeh! sbb Invoice tu next person belum key-in dan submit kt akaun...makanya suspek utama MAMY! yelah sbb invoice tu sepatutnya ada dlm simpanan mamy tp gone! hilang secara misteri!! takkan aku ni nyanyuk sampai lupa benda alah tu letak kt mana kannn...sbb nya dah rutin baut benda yg sama setiap hari...itulah kann benda nak terjadi kita jaga lah mcmmana pun tetap berlaku...

Serius lah..banyak2 department yg pernah mamy handle..purchasing paling mamy suka..sbb keje tumpu yg tu yg tuuuu je sampai bila2..tak mcm department yg pernah mamy handle sebelum ni memang tekanan..anak dan laki pun ikut tekanan mcm haku ;P mana taknya tiap kali keje banyak mamy hangkut anak,laki dtg ofis settle kan keje..memanglah boss tak kerah..tp haku boleh lena ke bila fikir keje pending bertimbun2 tu ...huhuu tapi...mudah bagaimanapun kt purchasing ni risiko tetap ada...jadi pengajarannya berhati2 jelah dan berserah..yg lain2 tu luar kuasa kita nak tentu kan....


dan tadi dah pun masuk meeting pasal benda ni..dan masing2 pun dah bg reason yg logik dan boss pun terima dgn bersyarat...ok lepas ni bergandalah keje sbb semua yg masuk dept.ni kena rekod secara total! ...hurmm takpelah..buat jelah dgn hati yg ikhlas :)


oke...berakhir sudah citer panik =P skrg dah jam 6.27pm mau pulang dulu...huhuuu taip entry ni sebelum balik..tengkiuuu kwn2 mamy yg perihatin :) lepasni harap tak de dah debar2 poyo begini lagi =P

9 comments:

~izan~ said...

owh akaksgt mengerikan cerita akak..mau tak kecut perot kan kak...ape2 pun akak dah bley tarik nafas lega sket kan walaupun keje berganda lepas ni..takpe,izan doakan akak semoga akak maju jaya dlm kerjaya lepas ni..aminn...

Nadia Nadiana said...

sabar yer..anggap ni semua sbg dugaan kecil je..lumrah la tu..enjoy ur work! just smile no matter what happened... ^___^

Softtouch [Hanim] said...

haah mnakutkan cite akak ni..sy plak terbyg2 kalu sy dlm situasi akak..sbrlah kak opiskan mmg mcm2 hal blaku...nasib tmpat cr rezeki, kalu tmpat hiburan dah lama cr tmpat lain utk bhibur...heeee

mamyharraz said...

izan, akk yg lalui mmg ngeri..ni yg tetiba terasa nak jd suri rmhlahh.. amin utk doa izan :)

nadia,tq sudi follow :) and tq your support :D

hanim.hehe awk ni...betul jugak kan kalaulah tempat hiburan dah lama akk blah huhuu tp apakan daya T____T

Myrilicious said...

mumy..klu riri terus pucat tak berdarah~

syariza09 said...

oooo ini la critanya...kalo kita yg jd suspek utama mmg rasa kecut smuanya.
x pe lah, smuanya dh selesai & dah ada jln penyelesaian pon..take care ok :D

mamyharraz said...

cikriri, tu lah kering darah mamy seminggu ni T__T

syariza..ni lah citernya T___T dah ada blog boleh ngadu2 kurang sikit stress T__T tq ya syariza hug ~

Ogy said...

huhu seb bek dah settle..duk baca entry sebelum ni tertanya2 gaklah apahal nyaa....agak2 manalah hilangnya invoice tu kan....paling sakit ati bila dh lama2 tetiba jumpa je balik invoice tukat tempat yg dh dicari...selalu jadi mcm tu kat g tau...

mamyharraz said...

gee..dah puas cari..tp masalahnya tak mungkin salah letak sbb invoice concrete ni tebal hmm mamy pun tertanya2 soalan tu....