Wednesday, February 16, 2011

Kerabu kaki ayam :)

Salam gembira :)
wahh mamy bukak entry kwn2 semua citer pasal mknan..
maka meh nak citer gak pasal mknan hew hew..
yelah nak citer apa lg =P oke oke  nak share info kedai mkn ni kt sapa2 yg jengah blog mamy :)

Nama kedai ni memang kerabu kaki ayam :)
sbb dish utama kt situ dan femes memang kerabu tersebut ;)
penah mkn kaki ayam tak? alaaa mamy tak penah lahh sbb takutt huhuu
tp sapa2 yg penggemar kaki ayam cer cuba mkn kerabu kaki ayam kt sini :)
i tell u lah memang sedap! hehe ni dr org yg pernah mkn dan depa citer kt mamy :D

mamy dtg sini tak order kerabu tu :)
pilihan menu ialah ikan siakap stim limau haaaa yg ni nak bgtau memang sedappppp gilak!!
takkan sama dgn tempat lain ;)
mula dtg sini baba bwk sbb ada org belanja masa bulan puasa hari tu..
pastu lepas sehari ke sehari nak repet mkn dgn baba kesini tp tak jadi2...
ok takpe baba balik bercuti nnt kita dtg mkn sini k :)

Rindu kt baba tu yg dtg mkn kt sini :P huhuu

 sedappppnya siakap stim limau ni tak terkata rasanya ^____^
dah lah murah sedap pulak tu berbaloi sgt2 :D
haiii terasa nak mkn lagilah...tp bila ya? huhuu
nama tempat mamy tak tau =P
area jln ipoh tp kena masuk kedlmmmm sikit baru jumpa kedai ni..boley tak info begini?
kot sapa2 teringin nak pegi meh lah haku bwk kesitu =P sbb nak terangkan jln memang fail =P huhuu

12 comments:

Ogy said...

g suka kaki ayam...tp tak pernah makan yg kerabu...selalu buat sup kaki ayam je...rebus lama2..sampai lembut sgt2....masuk mulut terus tanggal..tinggl tulang je...heheheee

mamyharraz said...

ow gee penah mkn ya..tulah kt kedai ni memang femes kerabu kaki ayam :D

~izan~ said...

wah,izan suka kaki ayam..kalau kari kaki ayam yg masak smpai tulang kaki tu lembut lagi layan hehe..ni kerabu mesti best giler ni..

.:mama dhia:. said...

hubby suke giler makan kaki ayam..slalu beli kaki ayam wat sup..org pun layan jugak..tp kerabu kaki ayam x penah makan..

*sedap gilak ek ikan siakap stim limau ni??? harus lah mencari ni.. yum..yum..

rATu kEBaYA said...

sedapnya ikan siakap masak stim..

Myrilicious said...

wah sedap nyer sgt sedap ler mamy saya lapa

mamyharraz said...

izan~ ow izan pun gemar ya..kerabu ni mesti izan suka sbb baba bgtau dia mcm masam2 tp bestlah :D

mamadhia~kalau tingin nak mkn sini kontek mamy ya sy sedia bwk anda :D

ratukebaya~ mmg lazattt

cikriri~ huwaa sy juga tgh lapaaaa

-Sara- said...

mammy, sara suke giler kerabu kaki ayam! lg2 yg gebu, ishh mamy rugi tau x gemar kaki ayam! hehe :D

mamyharraz said...

sara,dah ramai ckp sedap oke nnt mamy try mkn kaki ayam ni..nak tau jugak rasa apa kann ;)

Softtouch [Hanim] said...

sy xmkn kaki ayam kak..mmg xleh menerima tekak ni..tp org kata kalu kita peknen elok mkn kaki ayam..nnti baby tu bila besra nnti seorang yg bdikarilah...tp masa sy peknen x mkn pun..heee

mamyharraz said...

hanim..ow begitu ya..akk pun takpenah mkn hehe..tp ramai ckp sedapkann :D

nurul ain said...

Blh x bg alamt sy btul2 teringin nk mkn kat sini..