Thursday, July 19, 2012

Cuti kecemasan

 Hari ni terpaksa amik cuti kecemasan...terjaga jam 1.30 pagi rasa suhu badan ank panas! arghh panik! terus bangun amik towel +air asam jawa jelung kepala dia cepat-cepat..sejak ada ank ni tabiat aku kalau terjaga malam mmg akan check suhu ank..

Bila ank dah tak sihat mood terus down :( susahnya hatiiii....dan dan suami pulak  ke PD mlm td nasib mak dekat..berjaga lah kami dua beranak..pujuk2 dia makan ubat...dan mcm biasalah drama gaduh akan berlaku T__T ko ingat sesenang abc nak bg dia ubat? susahhhhhhhhhhhhhhhh okeh! tensi acik!

dah puas berdrama sambil ugut-mengugut akhirnya dia mkn jugaklah...pastu teruslah terkenangkan baba dia yg kononnya baba terbaik in the world dan mamy nih pengganas terhebat sebab? kerana bagi dia makan ubat =P

Skrg apdet dah petang harraz pun Alhamdulillah dah kebah demam..dan baba pun dah balik dari PD -Alhamdulillah- baru mamy tenang :)

Ok semua..nak g mkn kaya puff jap ;)

tata.

happy read ;)

16 comments:

Daddy Ziyyad said...

Tengah2 malam macam tu, sumbatkan ubat demam masuk punggung tu aja ( supp PCM)

kakcik said...

Alhamdulillah. Semoga demamnya tidak berulang.

atuk said...

Assalamualaikum Mamy

alaaa cian nyer
Insyaallah, nanti sihat le tu...


Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak

Nong Andy said...

kalau susah nak bagi makan haku sumbat jer 'bullet' kat punggung dia haha.. tapi tak baik amalkan 'bullet' tu minum ubat lagi bagus. tapi yelah kena 'bertempur' dgn anak :D

atty's said...

alhamdullilah dah sihat..slalu gtulah,kita mak2 ni,slalu danggap pengganas..sbb kta je yg bising..suh makan,suh mandi,suh baca buku..paksa2 semua kita..hihihi

Wanieys said...

Alhamdulillah dh sihat..kalau anak2 xsihat kita ni susah hati sangat kan kak :)

norhidana said...

gitulah kalu anak tak sihat kan, kite lak yg serba tak kena... dana nih nsb lah adik yg jaga aiyan, so kalu dmm biasa dana still lg keje...

ummiarissa said...

sempat lagi cerita makan puff kaya.sambil cerita hal anak demam..he hehe..mujur okay dah kan..

mummY daniSha said...

kalau panas sgt biasa sy mandikan hehee

mummY daniSha said...

kalau panas sgt biasa sy mandikan hehee

wahida said...

Alhamdulilllah dah sihat...risau aku dgr....

Riri Yoorin said...

heheh mama riri kasi cucu dia makan ubat ckp itu aiskrim.. haah laju je dia telan..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

tu la saya pernah mengalami stuasi cam ni...memang tensionkan kadang nak marah pun ader..belum lagi kerenah dia belum makan ubat dah nak muntah bagaikan huhu...guna saiko sikit baru makan ubatkan...

Mimy Hamid said...

siann nya budak cheecky itu demam..camana dia demam nakal tak hehehe..comel je kalau dia ckp ..risau kan anak demam..get well soon dan mamy nya kena la sabar key

syariza09 said...

bila ank demam pastu kena handle sorang2 pula mmg susah sikit, tp sib baik mammy dh pindah dekat ngan mak. leh gak bantu...sib baik gak baba blk cpt..lega mammy

mamyharraz said...

terima kasih semua kerana mendoakan kesihatan ank kesayangan sy :)

:)