Monday, July 9, 2012

Serai Empire - minum ptg

Over tau minum petang tak agak-agak ke Serai ko yeh? relaxxx..rancangan minum petang kali ni dapat tajaan dari cikngah setelah aku dgn mak jadi perunding imej utk bakal rmh baru dia ;)

Jenuh perah idea memasing utk tentulan kaler cat..kabinet jenis apa...kayu jenis apa..wahh dah mcm eric leong aku nih sabtu lepas - pastu siap dgn komen melampau -itu tak padan ini tak padan =P cikngah pun ya ya ya kan jew HAHA - well...kenyakinan level mesti tinggi walaupun pakai hentam je komen diberi ;)

Utk makan tengahhari sabtu tu aku dah masak mcm-mcm siap desert triflle pic tak payahlah kan baik kita tgk pic minum ptg yg gojes ni haaa ;)

Awal-awal cikngah bgtau nak makan Pavlova - dan cepat2 aku rekues jom g Serai Empire situ ada pavlove sedap ;) dalam jam 4.30 ptg kami pun dtglah kesini lepas harung jem nak dekat 1 jam!

Order 2pcs Pavlova 1pcs Rm14.90 hmm sedapnyaaaaa....mmg kami menikmati pavlova je hari tu :D

 mak order air jus -hmm pun sedapppp - jus serai kt sini pun sedap tau sbb pernah try :)
 
Dan Harraz pulak nak pilih sendiri kek..dia amik tiramisu -sampai je kek kt table terus dia pegang ngap ngap dgn jejari runcing dia T___T lantak ko lah anak...dr ko meragam baik kita buat tak nampak...dah siap mkn lap jelah tangan dia tu.habis citer.
 sedapnyaaaa...nak lagi nak lagiiii....
mamy walau dlm apa keadaan pun tetap boleh menten ayu =P tak kiralah situasi tu ank sedang merampus mengamuk?suami perli?org tgk? no hal! bergambar tetap keutamaan ;)

sekian cerita minum petang di suatu petang kelmarin.

:)



happy read ;)

19 comments:

Nieyl said...

tedappppnyerrrr..:)

Kesuma Angsana said...

mmg sedap tu!

Rasp said...

terkecur tgk pavlova tu...
tul lah sis...
biarlah anak tu makan camner pun...
asalkan dia nak makan takpe...

norhidana said...

akak tak penah try lg pavlova nih... jakun tul kan... aduhla tgk sedapnyer msti nk cuba jgk nnti nih

fiza said...

Tak pernah mkn paplova. Tapi ramai kata pavlova serai memang terbaik.

Sehingga menjilat jari harraz mkn kek yer ☺☺

ieda said...

ekekek sib baikk pv tuuu mahal kan yat , kalau tidak mau seminggu sekali layan ekke ;)
akk x merasa layie
uhuhu

maszmadi said...

air serai.. huhu sedapker?.. erm kek tu sedap lah..

wahida said...

jus serai? cer ko ambek gambar sikit..aku nak tgk...

apa rasanya nok? rasa pahit? masam manis? pahit giler?

tak terjangkau dek akal aku...huhu...

Wanieys said...

sedapnyer pavlova tu..nanak cikit hihi

syariza09 said...

perrggh...pavlova terbaik tu..
nk try jd mcm mammy, ank wat prangai camana pon maknya tetap maintain. x mcm saya, yg senang sgt jd hulk hogan

bunga_rose said...

hahaahh.. betullaa.. memang maintain.. comel gambar last tu..

sedapnyeee pavlova.... rase cam nak order jek.. hihi

-Sara- said...

ahaha..lawak ah akak ni..yg penting posing ttap posing ye kak! hehe

miloais milo said...

sedapnya pavlova...
bila uols nak belanja iols makan kat sini nokkkk???
hik hik hik

mamyharraz said...

kakmilo : sila bg date ;)

atty's said...

sedapnya pavlova tu. :)

Daddy Ziyyad said...

pavlova mmg sedap..

tapi nak ke empire tu yg tak sanggup, jem gila jala ke situ..ahahah

ellynadyra said...

sedap gila pavlova tu kan!

azievee said...

Terliur tp x pernah try lg...

BeRRy MuMMie said...

sedapnya pavlova tue, terliur ngok...
feel free follow bck