Monday, July 9, 2012

Jus serai

 Entry pagi tadi kan wahida dgn maszmadi bertanya camana rasa jus serai ..meh nak citer ;)

Ok,rasa jus serai kt Serai Empire ni sedap sgt -tak pahit- sebab depa boh daun pudina + campuran teh maka terhasil lah rasa yg nyaman sekali :) tambah dia boh pulak aiskrim kisaran serai tu hmm mmg marveles ko!

Dah 4 kali aku dtg makan kt Serai Empire ni..apa maknanya tu? mestilah sedap kan ;) tp citarasa org tak sama..mcm aku punyalah suka pavlova kt sini -alih2 cikngah komen smlm "biasa je rasa pavlova nih" haaaa nampak kan? mmg citarasa ko tu out lah ngah hehhehee

Pastu smlm cikngah call ptg bgtau nak mkn mlm kt rmh aku ;
cikngah :"long masak asam pedas daging mcm sabtu hari tu yeh mlm kang kita mkn sama2"
aku : "ok no problem. ok ke rasa asam pedas tu?"
cikngah : "aa sedap buat pekat2 mcm hari tu jugak tau"
aku : ok   :3 < ikon hidung kembang

Haha itu contoh tau tentang citarasa- makan pavlova cukup punya marveles dia boleh komen "biasa je" makan asam pedas kakak dia yg baru belajar masak ni dia komen "sedap"

beza sgt kan ;)


Ni lah gambar jus serai ittew ;) ni pic jenuh aku kerobek entry lama semata nak share info dgn korang tau heheehe..deko dia boh dlm gelas tu daun pudina + aiskrim serai + serai sebatang -serai tu terlindung disebalik daun pudina tu ;P


Ohh cerita lama mkn kt serai ada kt sini , sini , sini , dan sini :)


 Ok itu sahaja - sharing is caring -

happy read ;)

20 comments:

wahida said...

mmg buat aku teringin nak rasa...
unik la air ni...

kakcik said...

Adik kakcik pun suka makan asam pedas yang kakcik masak, padahal bukannya sedap pun. :)

norhidana said...

akak tak minat lak air yg raasa serai... heheheh ngada2 kn

miloais milo said...
This comment has been removed by the author.
Mama Gee said...

isk isk iskkk...biasa je?
pd gee mmg terbaekk laaaaaaaaa

miloais milo said...

iols minum air serai masa dalam pantang nokkk!
hik hik hik

nokkk.. tu tanda hang terer masak le... dah ada request mintak masak tu.....

Nieyl said...

x pernah lg minum nie...nak try la...:)

mamyharraz said...

wahida: kalau takut sesat meh ajak aku sekali yeh ;)

kakcik: happy kan bila ada yg suka kita masak :")

norhidana: hehe benda tak biasa mmglah kak ;P

mamagee: ya kita serupa.lazat sgt kan ;)

miloais: ohh gitu ya kak ok nnt kalau sy dlm pantang nak minum air serai jugaklah.

mamyharraz said...

niely: try tau.sedap.

Bazilah (^0^) said...

sedap ke kak? tgk link cite psl mkn kt serai ni byk, nmpk sgt akk mmg suke mkn situ hehe

mamyharraz said...

bazilah: sedap. selalu dtg situ sbb supplier belanja. :)

♥cikmOt♥ said...

boleh try buat sendiri ni...hahahaha...

mamyharraz said...

cikmot: aa nnt pun sy nak try buatlah ;) jommm

atty's said...

kty lom pernah lagi terai minum jus serai nie..one day harus kena cuba

munna said...

nampak menarik je...terliur pulak....aduhai

maszmadi said...

hurm, gitu rupa dia yerk, siap ada eskrim serai la pulak..
nanti kalu pi sini leh try, tapi ntah bila yerk..

azievee said...

Emmm nampak cam sedap.....

Kesuma Angsana said...

nampak sedap but jus serai... cam tak boleh nak telah je!

nazirah said...

eh eh nmpk cam sdp tp takut tekak tak leh nak menerimanye.. hee

Wanieys said...

jus serai xpenah try lagi hihi