Tuesday, July 17, 2012

Tat Gulung Nenas

Selamat pagi ;)

Sejak tempahan kuih tat nenas gulung dibuka utk jual ,dari ke hari ada je kastemer yg masuk order ;)
Syukur Alhamdulillah.Terima Kasih Allah..kerana permudahkan urusanku.

Walau aku tak buat promo -secara paksa Alhamdulillah ada je in order ;)  (hanya kwn terdekat je aku paksa) kahkahh sebenarnya tempahan utk tat nenas ni dah lamaaaaa mak aku buat..dan tiap-tiap tahun mak mmg dah ada kastemer tetap. .cuma tahun-tahun dulu aku je yg malas nak ambik pot...mungkin dulu perasan remaja kann mana suka nak jual benda..hehe Bila dah kira untung aku terkulat-kulat jelah tgk mak kira duit depan aku ..mana boleh jadi ;P


Masuk je usia senja ni..tersukalah pulak urusan bisnes-bisnes nih...dan ada pulak blog ni lagi lajulah langkah utk promosi ;) nampak gayanya tahun ni bolehlah aku tolong mak kira duit untung hasil jualan tat nenas *winkwink*

Semalam temankan mak beli stok utk TAT NENAS GULUNG 
jom shopping buttercup ;)


resepi tat jem nenas mmg 100% dari mak..resepi rahsia ialah buttercup ;) takmo guna yg lain sbb nnt rasa dah lari ;P buat tat ni mudah jew - ramai yg seacrh blog aku nak tau resepi tat ni kan...tp apa kata korang beli je kt aku kan ke lagi mudah hewhew ;)

sila call sy ya kalau nak makan tat yg sedap nih ;)
yati - 019-2586105 - call tau jangan sms sbb aku lembab nak balas.kalau malu nak ckp apakata email mamyharaaz@yahoo.com 


 Botol-botol yg dibeli di tesco ;)
sapa nak sila beli cepat...sebab stok botol ni mmg cepat habis..

dah beli apa yg patut spiderman mengamuk lapar -jd jom layan dia makan kfc ;)

 Spideman ni lasak dia ya ampunnnnnnnnn sabar jelahh..

 Bagi dia makan kenyang-kenyang - balik terus tido lena sampai ke pagi ;)

Jangan lupa order tau kalau nak makan kuih tat sedap ni ya ;)

 ini entry mcmmana nak order Tat nenas ;)

100BIJI RM4O
50BIJI RM20

happy read ;)

34 comments:

♥cikmOt♥ said...

bestnya tat nenas...nanti raya umah mamy la...dapat makan tat free...hehehe

saniah said...

Assalam....dik...tak bgtau harga nyer...akak nk le mngoder nya..nnt akak call u k..yati tu nama u ke?

mamyharraz said...

cikmot: sila dtg tau.sy tgg ;) tp 3 minggu lepas raya ya.

saniah: waalaikummussalam kak.
harga 50biji RM20
100biji RM40
ya itu nama sy.

GreenJade said...

oh kalu tau awal2 udah ku tempah siang2 sis hehehe


dah 3 thn x buat tat nenas sbb byk kat oversea jek dgn hubby..tahun ni pegnen n bpantang kat Melesia so dpt lah ku bikin kembali feveret ku ini hehehehe

mamyharraz said...

greenjade: hasil tangan sendiri lg best. :)

Bazilah (^0^) said...

nak order tp ibu bazi pon wat tart nenas jgk hehehe. tp nye x wat niaga cm akk lah, wat utk mkn2 family masa raya nnti jer :)

SURIA AMANDA said...

Gigih tambah duit raya...good luck dear...

Qhaifa Nur said...

suka juga tart nenas...
sedap ni...

munna said...

boleh hantar sampai pahang ke Yati

wahida said...

semoga maju jaya dear...

mamyharraz said...

bazilah: hasil tangan emak sendiri lg best :)

suria amanda: terima kasih dear :)

qaifa:Insyaallah sedap :)

munna: jauhnya.taklah munna..sy buat penghantaran dekat KL saja :)

wahida : terima kasih dear :)

Fieza79 said...

aduhh terasa bahang2 raya ni...oo bisnes tat nenas ye mamy...caya lah!

psssttt....dh smpai fm dari bandung...uihh berdebar je masa bukak tu ingt kan dri sape lah...hehee...tq2 ingt jgk kt fieza ni ye...tq tau!

ieda said...

sedapnyaa dik .. terasa ditekak
sure lah ramai tempah .. rajin yati buat
alhamdulillahhh rejeki nie kannn ..

Wanieys said...

tat nenas sedapnyer hihihi...nanti raya nk p umah kak la dpt mkn tat nenas fre hahahaha....xmenahan betoi ayat

mamyharraz said...

fieza : kasih diterima ;) hehe ya bisnes kuih tahun ni :)

kakieda: bukan sy yg buat..tp mak kesayangan yg buat.Alhamdulillah murah rezeki yg Allah bagi :)

wanieys: boleh je nak dtg raya :)

AiNuN FaUzI said...

Waahhh!!!!! Gud Luck akak!!!! Nmpk gayanya memang mengira untung sekali dgn mak akak la tahun nih... Boleh beli baju raya Spiderman Encem tuh... Heheheheh

mamyharraz said...

ainun : haha nampak gayanya gitulah.. hehe

-Sara- said...

dasat ah akak ni! ehehe..gd luck kak! :)

mamyharraz said...

sara:tq ;)

Mama Gee said...

wahh berbisness ya..
semogaa dpt untung byk2 ya..

mamyharraz said...

mamagee: insyaallah :)

chichi said...

wahhh cari duit raya...bagus2...

mamyharraz said...

chichi: tolong majukan bisnes mak ;)

Riri Yoorin said...

waa sedap :)

mamyharraz said...

riri:insyaallah ;)

NzA said...

wow biz tart nenas ye...moga biz tmbah maju....

fiza said...

Mesti sedap nih. Klo area bangi bley hantar ker? ☺☺

mamyharraz said...

nza :insyaallah.

fiza: Insyaallah boleh.tp bergantung berapa pcs..kalau atas 50biji Insyaallah boleh.

Nong Andy said...

macam mana mau order.. saya begini punya jauh :D

*last yr aku bisnis makmur, batang buruk & mini Popia. mak aih.. letihnya menyiapkan order nda cukup tangan.. ampun. tahun ni nda berani uda hehehe..(dasar nda tahan hati hehe)

syariza09 said...

dh bisnes ni kena la beli banyak2 buat stok, lagipun brg2 nk buat kuih ni cpt abis.
sib baik spiderman x banyak ragam, leh lg kontrol..

**fm dh sampai, tq yer..sy suker tau

lieyalatif said...

wah kak....semoga maju jaya......ni teliur ni citer pasal tat nanas nie...peberet sepanjang zaman nieh.....

saniah said...

Yati hantar ke rmh ke?sory tak sempat nk call today....insyaAllah esok

saniah said...

Heee...sory lg skali tertekan butang published tu..cpt plak...ok insyaAllah esok akak call yati ya

Mimy Hamid said...

hari tu tak bawa testing pun nak bg rasa....