Wednesday, July 25, 2012

Puasa ke 5

Semalam nak menunggu petang lemah gemalainya rasa..hmm kalah budak :")

antara menu yg teringin sgt smlm
  • ikan pari bakar cicah air asam
  •  bubur lambuk
  • sago gula melaka
  • dadih honeydew

Jadi nak elakkan mood lemah tu mulalah terlintas kt hati nak makan itu ini! call mak hint-hint lah kot dapat perhatian =P

makHarraz : " helo mak..petang ni masak apa"?
makAku : "hmm tak tau lg..hang nak mkn apa? ada idea?"
makHarraz : "org teringin makan ikan bakar cicah air asam"
makAku : "kt rmh takde ikan besar,ikan kecik je ada"
makHarraz : "ok,takpe..mak goreng je ikan kecik tu setalam org nak makan!"
makAku : "ehh ehhh ni anak aku ke anak jin yg call nih!"

HAHA

gitulah kalau org yg berpuasa sudah berada diluar kawalan =P



Dan akhirnya mak tersayang tunaikan salah satu impian anaknya nak makan sago gula melaka ;)

utk cikngah..ptg ni dtg amik sbb mak buat satu tray makan sejuk2 lagi merveles ;)
wish yg tak dapat tu kita teruskan wish utk hari ini,esok dan lusa sampailah dapat :")

nota jeles : org kerajaan dah dpt bonus..habis org swasta ni tak reti2 ke nak bg kami bonus?


happy read ;)

22 comments:

atty's said...

adoi..ni feveret kty nie.
kalo makan lak time sejuk2..lagi ler mabeles sgt

syariza09 said...

hahaha...pasni kena wish lg...sampai dpt smua.home made ngan beli x sama kan

inazamri said...

lama akak tak buat sago gula melaka ni.cara pun mudah je nak buatnya.

bunga_rose said...

bonus, alhamdulillah rezeki.. tapi dok imagine, kalau laaa basic sebulan 10k-20k... kan ke bestt... hihihi..

takpe, private nyer bonus biasanya banyak, 2, 3 bulan, gomen setengah bulan gaji je hihihi

:: Mrs.Eady :: said...

perrgghh..sagu gula melaka!!

lieyalatif said...

alah ni jeles ni..dabel2 jeles tauuu lieya kak....call jek mak, tau2 dah ade menu depan mate ...uwaaaaa....nak balik kampung!!! heheheeheheh....

sagu gule melaka ni mmg peberet dish kalo time buke kan kak ...lagi2 yg baru kuar peti ais..sejuk2 gitu lalu tekak.....

Mama Gee said...

eh sedap pulak ikan bakar tu...rs nk pi makan kari bakar gak lerr...kena beli ikan pari nih

❤Kamsiah❤ said...

bln posa ni selera pelik sikit kan..

Mooniqueen said...

Aduhhh meleleh...

Bazilah (^0^) said...

hahahha. kelakar lah mak akk. bestnye masakan mak. nyummm nyumm

Qhaifa Nur said...

nampak menarik sagu tuh......

-Sara- said...

ala kak, org swasta klo dpt bonus lagi dasat! kami ni apalah sgt.. sikit jee pon..ehehe

rATu kEBaYA said...

sedapnya.. saya pun baru je buat sago gula melaka hari isnin lepas.

ieda said...

ahahhaha anak jin yg tgh tgk nie punnn x menahan dikkk wehh !!! ;))

lyza said...

Assalamualaikum, salam perkenalan..

Bestnyaa dok skali ngn mak..bleh request makanan pebret..hehe..

singgah n follow..

wahida said...

ala nok, sekali kalau ko dpt bonus nnt, masyukkkkkk....kami ni apalah sgt...

AiNuN FaUzI said...

Terliur tgk sago gula melaka tu.. Teringat pulak teh xdapat makan puding kastard semalam sebab dah sold out.. Huhuhuhu.. Nk bikin sendirik memang xpandai.. Muahahahaah...

azievee said...

sedapnyer menu lagi2 mak yang masak...mantop

norhidana said...

wah2 dia nyer nk mkn tu mcm2 ek... hehehe
akak pun satu2 nyer kuih@pemanis mulut manis yg akak pandai bt adalah sago gula melaka... sedap tu dik

Riri Yoorin said...

mamy sedap yee

Arham Md Ali said...

Best gile kuih sago. Benda tu dengan kuih lompat tikamla kuih favourite saya.

Mimy Hamid said...

menarik nya