Wednesday, July 11, 2012

La Manila Cake House - Taman Megah

Teman makan lunch aku kt ofis ni ada 2 org..dulu ada 5 org  pastu sorang-sorang tinggalkan daku :( ada yg kena transfer ke site..ada yg kena tukar branch ada yg berenti hmm tinggallah daku kesepian..kt ofis ni ramai..tp biasalah ada group memasing..k-pop lah..r&b lah...nasyid lah...ikut kesesuaian memasinglah..aku? korang pilihlah apa kategori yg sesuai hihihii


..maka yg tinggal hanya 2 org nih...tp yg sorang tu selalu diet..nasib ada sorang ni teman tetap peneman diwaktu lunch ;)

Waiye @ nak lebih singkat Y.E hehe cik mek ni rajin melayan aku nak makan apa pegi mana..masa dia mengandung hari tu dia tak enjoy makan sbb takut dpt kencing manis..

lepas je habis pantang back to normal happy aku tau ;P dia ni tak mcm cina tp mcm melayu... ke dia ni dah terikut-ikut aku..entahlah kadang berborak dgn dia lupa yg dia cina =P *waiye i love you* hehe best sgt dgn dia..harap dia pun best dgn aku tihehe ;)
Idea waiye lah ni konon boleh dpt efek comel ;P order cake durian RM7 kecik je cake ni tapiii sedapppppnya! tak menyesal amik..kat La Manila ni selalu je ada resepi baru yg best kt sini tak de tax..pastu murah..

 Rupa kt dalam cake durian  ;) yummylicioussss!!

 Pai chicken pot RM 8 lebih..sedap ada muchroom soup krim..
Mine.Salmon grille RM18.90 no tax ya..ok kan..mana nak dapat salmon begitu murah..paling tidak pun mesti rm20 keatas..jad nak mkn salmon kesini lah aky datang ;)

Kami lunch bertiga hari tu..mcm biasa dgn kakak misteri hehe dia tak suka bergambar takut glamer.ok takpe tak nak bergambar tak pe janji akk sudi amik gambar kami berdua ;) kakak misteri pun amik salmon grille..

Habis.pulang ofis.sambung kerja ~

happy read ;)

28 comments:

atuk said...

Asalamualaikum Mamy

Belum pernah rasa kek yg ada inti durian

Kesuma Angsana said...

seronok kalau ade kekawan yg sekepala kan!... neway KA x makan dorian hehehe

mamyharraz said...

atuk :Waalaikummussalam.

nnt trylah sedap :)

kesuma:mmg best dpt kwn yg serasi :)

:: Mrs.Eady :: said...

aloohh...menci ar tunjuk gmbr kek!terliur sudahhh....

Rasp said...

kesemua food tu memang nampak yummylicious....
nak nak nakkkkkkk cari gak ;)

miloais milo said...

ada kawan makan yg sekepala ni memang best!

nokkk... kek durian tu nampak sedap lah!

mamyharraz said...

mrseady: sebelum puasa ni nak katamkan cepat entry bergambar ;P

rasp: kalau cari tu lalu kt ofis i singgah ya ;)

miloais: kek durian tu mmg lazat berkrim..:)

Bazilah (^0^) said...

chicken pie! lamanye dah x mkn. pos sket kak huhu

Daddy Ziyyad said...

amboi..siap ada teman makan...saya time lunch makan sorang diri aja..hahaha...kek durian? teringin nak try..

SURIA AMANDA said...

hurm....nampak sedap la..confirm la sedap kan...aisey...lapor...

wahida said...

sedapnya semua tu nok....murah lak tu...i like bila dgr takde tax...

teringin nak rasa kek duyan tu...

Qhaifa Nur said...

sedapnya menu lunch tu...
terliur tengok salmon grille tuh...

AiNuN FaUzI said...

Chicken pie n salmon grill tuh nampak YUMMY!!!!!

Syok kalau ada teman yg sehati,sejiwa dan sekepala nih... Heheheheh

norhidana said...

kalu dkt msti nk pg... terliur nengok kek durian tu... oh bestnyer... n best gak sbb kedai tu takde tax, tgk menu pun boleh tahan bestnyer

mamyharraz said...

bazilah : kasi address =P

daddy ziyyad : org perempuan ni lain sikit kalau sorang penakut sbb tu nak berteman ;P

suria: yuo.confirm sedap ;)

wahida: sbb tu aku suka kedai nih sbb tak de tax :)

qaifa: :) sedap.

ainun : teh,ya nasib ada yg sekepala kalau tak sakit kepala lah akk sbb tak berteman hehe

norhidana: ya mmg tax free.best kan ;)

fiza said...

Sedapnya kek doyan tu.

LiYa HaNiF :: said...

sedapnya kek tu ...
#telanairliurdahni#

Wanieys said...

owh mummy...sangat sedap hokay..mmg saja buat wani tergoda tau ;p

ieda said...

seronoknya bila ada org teman makan .. makan lak kat tmpt2 macam nie .. happening kan ..
dikk salmon grille tuu akk x pernah makan layie .. x pandai , tapi bila tgk macam sedapp je ;)

syariza09 said...

alahai mamy...cer citer kalo kt KL ni kt mana leh jumpa La Manila. tringin gak nk mkn kek sedap2 ni. Dh jemu arr ngan SR..jeles tgk u makakn kek durian. i pencinta durian tau :)

atty's said...

sedapnya salmon tu..dah ler murah ..
yatie ..bila nak banjer kty nie

mamyharraz said...

fiza: mmg sedap ;)

liya: sorry :")

wanieys:sebelum posa ok lagi kan akk post citer mknan =P hehe

kaKieda: ya best ada kwn temankan.tp tu lah kak susah nak cari kwn yg serasi..jd yg mana ada dua tiga kerat ni sy syg sgt.

syariza: La Manila ni area KL yg sy tau ada kt dalam Mid Veli..

Kty: meh dtg sini sy belanja :)

Bazilah (^0^) said...

hehe nnti bazi kasi address :D

NEKCIK said...

laa sedaapnyer kek durian tuh!!meleleh air lioq!

mamyharraz said...

bazilah: orait ;)

nekcik: sedap.sy tgk semula pun terliur hehe

ellynadyra said...

Amboi sedapnya salmon!

azievee said...

Terliur..sedap nyer

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya semua kak..terliur sy.....kek durian mestilah sedap sbb sy suka doyan...heeee