Tuesday, July 31, 2012

Popia crabstik

Sekarang benda wajib aku buat google resepi..takpun tengoklah kot-kot rasa teringin org lain berbual..pastu aim lah nak jadikan menu berbuka :P

Menu berbuka mak dah sediakan aku ni cuma back-up je  sikit-sikit..dtg rmh mak dgn pinggan berisi kan lebih baik ;) kang lepas berbuka nak tapau lauk sahur pulak hewhew..



Bahan-bahan :

  •  Crabstik
  • Kulit popia
  • sikit tepung -utk jadikan gam
  • cheese sekeping
 cara-cara :
  •  Gulungkan crabstik dan slice cheese-gam hujung- pastikan kemas.
  • Goreng sampai kekuningan -angkat-
Mudah je..tp nak menggulung tu yg malas hehe...tp sedap tau..sampaikan ada repet rekues utk hari ini ;P

itu saja.tata

happy read ;)

12 comments:

♥cikmOt♥ said...

buat sendiri senang jek kan...hehehe...

saya belum pernah cuba lagi...

fiza said...

Wah...sedap nih. Bley try nanti.

:: Mrs.Eady :: said...

baikkkk nak buat esokkk!!!cheese slide ade kat umh,kulit popia pun ade..tinggal crap stik je xde..

Wanieys said...

ringkas dan senang jer ni..kena try nih hihihi

Kesuma Angsana said...

tq simple ni, mmg boleh buatlah kalau rajin !

AiNuN FaUzI said...

Menjadi jugak akak buat popia ni... Nampah Sedap3!!!

norhidana said...

menarik nih... nengok gaya mcm mudah je, boleh la akak cube pasni... selalu bt inti sadin je

lieyalatif said...

sedap ni kak....lieya penah beli dgn org yg jual...tapi tu laaa...ade sekali tu lieya silap care goreng kot...minyak panas n lupe nak balik2 kan...meletups kak!!!! tekejut beruk aku kak...tak pasal2 kene lap dapur sbb minyak bertebaran hahahahahhaa

Mama Gee said...

sonang je kan? leh gak buat ni

Softtouch [Hanim] said...

lehcube ni..ramai yg ckp'sedap

ratu siput said...

mmg layan habis kalau makan crab popia ni..aduh...menjejes ayak liur :)

Mimy Hamid said...

terbaik la sbb ada cheese...Insya Allah weekend ni nak buat