Wednesday, July 4, 2012

weekend lepas

Sabtu lepas pagi-pagi buta aku dah bersiap-siap konon nak ke kwsp cawangan Kepong.. urus sikit benda..sekali pegi pejabat kwsp tutup! haihh kecewa ..eh bukan ke sebelum ni pejabat kwsp bukak setiap sabtu..sbb aku pernah buat urusan pd hari sabtu sebelum ni..

utk ubat kekecewaan ingat naklah minum pg kt paparich..sekali mcm kejamlah pulak sbb tinggalkan ank  aku pulak bersenang lenang nak berkopi-kopi =P ok,ubah haluan ke arah chow-kit ;) wahh kemain heaven dr Kepong ke chowkit cuma 10 minit! kalau hari biasa jangan harap okeh!

Tujuan nak g kedai pemborong mainan kanak-kanak - sekali aku sampai je sana sunyi sepi! manalah kedai bukak lagi -haihh terus ubah plan - masuk pasar chowkit ;)

wahhhh dapat beli-belah dlm pasar tu kemain best lagi..dah lah murah..segala udang,ketam,ikan segarrrr murahhhh segarrrr murahhh fuhhh puas dpt beli segala benda ;)

 kepala ikan jenahak asam pedas ;)
hasil beli-an ikan kt pasar tadi..

sorry mak org tak bawak p pasar sesama sbb ni semua tak dirancang ;P tp mak suka  sbb aku dah pandai beli segala stok utk mkn seminggu =P yelah sebelum ni kan aku tau melantak je kan..mana tau beli ikan udang segala benda tu T__T terima kasih mak tolong pack-pack ikan ,udang tu semua :)


Petang,g hantar tat kt kastemer area ampang-settle terus langkah panjang ke Paradigm saja jalan-jalan konon nak cari booth wifi kot-kot ada buat promotion..
Benda yg di cari tak jumpa yg jumpa puff chewy nih ;) alahaiii sedapppp k kunyah-kunyah pastu inti dlm tu ada cheese wallaaaa sedap! 1 pcs rm 3.30 beli 6pcs RM18.90 free 1pcs ;)
saja beli lebih sbb mlm tu cikngah dtg boleh mkn sesama ;)

 Buah hati busyuk banga ni tak reti mkn benda-benda pelik...jadi dia sibuk nak tengok bukan nak makan =P
sian..rambut dia dah panjang..nampak selekeh =P hehe sory mamy tak perasan..kejap nau rambut budak ni panjang..rasa mcm baru je kerat...tgh baca buku upin-ipin ewahhh ye ko baca ke tu nak oii? huhuuu
olohhh-olohh...yg ni pun anje gak ni...kalau nak mkn nasik kt rmh nak sesama alah-lahhhh manja mcm nak kena lempang je kan? huhuuu time ni aku amik pic dia mulut membebel -'awk jgn mcm-mcm..letak pic abg kt blog nnt abg delete blog awk' whuaahhh takotsssnya sy hihihiiii relekkk la bang..tak baik buli ai tau ;)

Ahad
Balik dr paragigm semalam dah potong rambut kakal ;) kemain dia rekues nak mcm rambut katon nikita?nakata?entahlahh labu..tp yg haku paham dia nak rambut tu pacak-pacak mcm rambut pakngah dia T___T haihhh kemain lagi ko yeh?baru 4 tahun dah pandai nak peten-peten rambut..

Pic tu kt kenduri cikmoon ank dia kawin..best dewan ni ada ekon..pelamin cantik..mkanan semua sedap ada dadih honeydew sedap..tp suami ajak share je sudahnya aku malu nak amik lg satu kang ayah ckp aku kuat makan hhuhuu coverlah sikit kan ;P
Atas meja tu ada tabur bunga rose fresh..kiutnya..time ni dok melepak lama sikit sampai majlis merenjis ;) bestlah sbb sejuk nyaman je kan..cuba kalau panas terik..sure lepas makan-salam kaut dan chaloww lah tihehe

happy read ;)

20 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

wah wah kemain pangjang langkah tuuuu!

♥cikmOt♥ said...

bestnya dapat jejalan kan...

Wanieys said...

bestnyer g jenjalan...sekali sekala jenjalan panjang la langkah hihi

atty's said...

jauh jalan tu dari kepong ke chowkit,nasib tak jem

asam pedas jenahak.bikin perut lapar je tau

miloais milo said...

iols amat jarang pi pasar chow kit - rasanya baru dua or tiga kali aje pegi...

jauh uols jalan2 pepagi hari tu nok!

Daddy Ziyyad said...

Ikan jenahak masak asam pedas? Ikan jenahak pun saya tak pernah makan..ekekeke

ieda said...

wah tudia .. dah pandai ke pasar .. puas kan dik , bila kita dpt beli apayg kita nak .. nak2 kalau semuanya segar2 .. perghh akk pun rambang mata kalau macam tuu
semua nak beli ekekek

asam pedas ikan jenahak yati lain x sama macam asam pedas akk di sinilah .. agak cair sikit kan .. kalau akk disini pekat2 .. ;)
sedap2 .. janji asam pedass , nak2 buat sendiri perghhh x menahan

kejam koo dikk akk dah lah poseee .. sakit tekak nahan liuq ekeke ;)

munna said...

MUNNA JARANG PERGI PASAR... SEBAB TU TAK PANDAI NAK MEMBELI STOK BAHAN BASAH SAMPAI SEMINGGU .... SELALUNYA BALIK KERJA SINGGAH MANA SUPERMARKET UTK BELI BAHAN BASAH... BALIK TERUS MASAK

Bazilah (^0^) said...

nmpk menarik puff tuh. dah lunch nih, lagi lah rs nk ngap jer :D

lieyalatif said...

Sonok dpt beli barang basah kat chow kit kak... Murah2 segar2 lak tu.... Ade gak hikmah kwsp tu tutup kak hihihi tp keje kite lak bertangguhkan... Lepas ni kene call dulu la kak sblm pergi...

Encik Zaharin said...

Rindu betul dgn Chow Kit dan KL..teringat zaman2 merantau dulu

syariza09 said...

sukanya tgk rambut kakal berfesyen2.. tringin gak nk buat kt Aiman, tp Aiman tu susah sgt nk gunting kt kedai, asal gunting jer konpem nangis

Qhaifa Nur said...

barang kat pasar chow kit murah...
kalau malam lagi murah kot...
tapi takut nak pergi sana ramai orang yang tak berapa betul hik..hik..

Cho Zila said...

baguih gak yerk merata jalan... sedap nampaknyer pufftu...
memang kalau kenduri panastu rasa nak balik cepatjer...

norhidana said...

tak penah try msk ikan jenahak... msti sedap kan...

akak selalu gk gi chowkit tp tak gi psrnyer akak selalu gi sana cari manik heheheh....

LiYa HaNiF :: said...

sakan yerk... hikhik

bunga_rose said...

wahhh dah pandai mintak stail rambut sendiri ank bujang tu erk hihihih

tak penah pun gi pasar chow kit selama dok kl tu haahahah.. tp mmg orang kata best beli barang basah sana..

Rasp said...

chow kit tu kan sis...
dekat bebenor dgn opis i...
dolu2 rajin gak gi...
tapi nowadays mmg malas...

waaa dah pandai melaram anak teruna awak ye...
tapi encem jer dia tak kira style rambut camner pun...

wahida said...

anak aku si abang tu pun sama, suka benar dgn fesyen rambut pacak...
kakal nampak sgt hensem dgn rambut baru dia tu...

aku nak try la pegi paradigm tu..selalu balik swimming class si abang tu, lalu je, ingat nak ajak hubby sekali singgah situ la...dah ko asyik tayang paradigm je, harus lah aku terjah jugak nnt neh...

Softtouch [Hanim] said...

salam kak...rindunyaaaaaa......lama xjnguk n drop komen kat cni...

ensemnya kakal syg untie tu ptg rambut...nmpak macho tau...